turechchina-v-seredu-obgovorit-iz-finlyandiyeyu-ta-shvetsiyeyu-zayavki-krayin-na-chlenstvo-v-nato

Туреччина в середу обговорить із Фінляндією та Швецією заявки країн на членство в НАТО

 • 79882 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Турецькі представники зустрінуться в середу в Анкарі з делегаціями Швеції та Фінляндії, щоб обговорити заявки Стокгольма та Гельсінкі на вступ до НАТО. Про це повідомило у вівторок міністерство закордонних справ Республіки, пише УНН.

Цитата

«У середу, 25 травня, в Анкарі відбудуться консультації щодо заяв Швеції та Фінляндії на вступ до НАТО між нашою делегацією на чолі з послом Ібрагімом Калином, пресекретарем президента, та послом Седатом Еналом, заступником міністра закордонних справ, та делегаціями Швеції та Фінляндії на чолі з Оскаром Стенстремом, державним секретарем канцелярії прем'єр-міністра Швеції, та Юккою Саловаарою, постійним державним секретарем Фінляндії, відповідно», - сказано у повідомленні.

Деталі

Президент Туреччини Реджеп Ердоган, який заперечував проти вступу Швеції та Фінляндії до НАТО, у суботу провів телефонні переговори з лідерами двох країн та обговорив свої побоювання.

Туреччина хоче, щоб Швеція та Фінляндія зняли обмеження на експорт зброї, які вони наклали разом з декількома іншими членами ЄС після її військової операції в Сирії. Анкара також наполягає на тому, щоб будь-які нові кандидати в члени НАТО визнали її занепокоєння щодо курдських ополченців як усередині Туреччини, так і за її межами в Сирії та Іраку.

За даними ЗМІ, при виконанні умов, Туреччина може підтримати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі та області скоротять комендантську годину

     • 257089 переглядiв