turechchina-vidkladaye-ukhvalennya-rishennya-schodo-zayavki-shvetsiyi-na-chlenstvo-v-nato

Туреччина відкладає ухвалення рішення щодо заявки Швеції на членство в НАТО

 • 30483 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Комітет із закордонних справ турецького парламенту відкрив дебати щодо заявки Швеції на вступ до НАТО, проте рішення не було прийнято. Про це повідомили АР, пише УНН.

Деталі

Наразі невідомо, коли турецький комітет відновить обговорення протоколу про приєднання Швеції та коли він дійде до Генеральної асамблеї парламенту для останнього етапу законодавчого процесу.

Туреччина загальмувала ратифікацію членства Швеції в НАТО, звинувачуючи країну в надто поблажливому ставленні до груп, які Анкара вважає загрозами своїй безпеці, йдеться в повідомленні.

Туреччину також обурила серія демонстрацій прихильників забороненої Робітничої партії Курдистану у Швеції, а також протести зі спаленням Корану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Швеції поліція заборонила носити сумки на концерти та спортивні змагання

Нагадаємо

25 жовтня повідомлялося, що Законопроєкт про затвердження протоколу про приєднання Швеції до НАТО підписаний спікером турецького парламенту і переданий до Комісії у закордонних справах парламенту Туреччини.

Для розширення НАТО потрібна одностайна згода всіх існуючих членів. Проте окрім Туреччини процес сповільнює і Угорщина. Вчора країна відхилила пропозицію провести голосування щодо ратифікації заявки Швеції на вступ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Кропивницькому пролунав вибух - ЗМІ

     • 65024 переглядiв

    Суд залишив Коломойського під вартою

     • 26915 переглядiв

    Херсон під ворожим вогнем: у місті чути вибухи

     • 28039 переглядiв