u-2019-rotsi-vid-moskvi-mozhna-ochikuvati-kiberviynu-vbivstva-i-terorizm-atlantic-council

У 2019 році від Москви можна очікувати кібервійну, вбивства і тероризм - Atlantic Council

 • 9843 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Найкраще, на що Україна може сподіватися в 2019 році - це подальше погіршення її й без того жахливих відносин з Росією. Про це пише аналітик Atlantic Council Андерс Аслунд, передає УНН.

За словами автора, Дональд Трамп був президентом Сполучених Штатів протягом двох років, але залишається неясним, чи дійсно він підтримує Україну.

До того ж, Трамп неодноразово хвалив президента Росії Володимира Путіна, майже не говорив нічого поганого про Росію і наполягав на необхідності скасувати санкції для поліпшення взаємовідносин.

Трамп схвалив поставку летальної зброї Україні в 2017 році головним чином тому, що президент Барак Обама виступав проти цього.

Протягом останніх двох років США ввели велику кількість санкцій проти Росії. Але, за словами автора, невідомо, як довго адміністрація США зможе продовжувати введення санкцій, проти яких відкрито виступає президент.

При цьому Росія ясно дала зрозуміти, що не має наміру просуватися в переговорному процесі в Мінську в 2019 році, відзначає аналітик. Основною загрозою, на його переконання, Кремль вважає майбутні вибори в Україні: якщо Україна зможе провести демократичні вибори, Путін відчує серйозну загрозу, оскільки виявиться, що в православній і східнослов'янській країні можлива демократія.

"Тому Україні слід очікувати найгіршого від Росії в 2019 році. Економічні санкції зайшли настільки далеко, що їх політичний ефект, ймовірно, був вичерпаний. Проросійські кандидати, які беруть участь в президентських виборах в Україні, виглядають по-справжньому безнадійними, тому Москві доведеться вдатися до інших заходів - корупції, кібервійни, дезінформації, як завжди, вбивств і явного тероризму", - пише Аслунд.

Він зазначає, що втручання Кремля підриває верховенство права і породжує корупцію в Україні, але це терпимо.

"Що було б дійсно серйозно, так це якби Путін відчув, що він може здійснити подальшу військову агресію в Україні, подібно до недавнім діям в Азовському морі, тому що Трамп збереже владу, достатню, щоб блокувати нові санкції проти Росії. Краще, на що Україна може сподіватися в 2019 році, - це подальше погіршення її жахливих відносин з Росією", - зазначив аналітик.

Нагадаємо, аналітики назвали 18 причин, за якими Трамп може бути агентом Кремля .

Українські Національні Новини

Політика