u-bilomu-domi-rozpovili-yaki-temi-obgovoryat-bayden-ta-putin-okrim-ukrayini

У Білому домі розповіли, які теми обговорять Байден та Путін окрім України

 • 24912 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Президент США Джо Байден під час майбутньої розмови з президентом РФ Володимиром Путіним має намір торкнутися, крім військової активності Росії на кордоні з Україною, питань, що стосуються кібербезпеки та двосторонніх відносин. Про це повідомила прессекретар Білого дому Джен Псакі під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Це буде можливістю для президента підкреслити нашу стурбованість щодо військової активності Росії на кордоні з Україною і підтвердити підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України. Це також можливість обговорити низку питань, що стосуються відносин США і Росії, включаючи стратегічну стабільність, кібер - і регіональні питання", — розповіла Псакі.

Доповнення

Переговори президента США Джо Байдена і російського лідера Володимира Путіна підтвердили в Білому домі. Переговори президентів заплановані на вівторок, 7 грудня.

Також президент США Джо Байден проведе переговори з Президентом України Володимиром Зеленським перед розмовою з президентом РФ Володимиром Путіним.

Контекст

Низка американських видань, зокрема, газета The Washington Post і Associated Press опублікували інформацію про те, що російські війська на початку наступного року планують наступ на Україну. Розвідка США зафіксувала скупчення військових у чотирьох місцях. Всього країна-агресор планує напад за участю 175 тисяч військовослужбовців.

Крім того, німецьке видання Bild повідомило, що вторгнення російських військ на територію України планується в три етапи. Росія може почати захоплення українських територій з півдня. Однак президент Росії Володимир Путін відклав цей план в "ящик", і не вирішив, чи буде він реалізований.

Українські Національні Новини

Політика