u-deokupovanomu-limani-eksgumuvali-tila-pyati-ditey

У деокупованому Лимані ексгумували тіла п'яти дітей

 • 154898 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. У деокупованому Лимані Донецької області поліція ексгумувала тіла п'яти дітей, які загинули  внаслідок російських обстрілів. Про це повідомила пресслужба МВС, передає УНН.

Цитата

"Чотирьох дітей слідчі виявили у масовому захороненні на кладовищі. Ще одного хлопчика мама поховала у власному дворі. Попередньо встановлено, що всі загинули від осколкових поранень внаслідок російських обстрілів", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, зі стихійних могил дістали дівчаток, 2021, 2019 та 2008 років народження, та хлопчиків, народжених в 2011 та 2012 роках. Двоє найменших дівчат є сестричками. Після судово-медичної експертизи дітей перепоховають.

У МВС повідомили, що слідчі дії в Лимані тривають два тижні - на місці найбільшого масового поховання в деокупованій частині Донеччини. Також правоохоронці вилучають тіла з одиночних захоронень у дворах і на городах. Слідчо-оперативні групи працюють безперервно: розшукують і опитують рідних, встановлюють історію всіх загиблих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У звільненому Лимані виявили ще сім вбитих цивільних

"Станом на ранок 18 жовтня загалом у Краматорському районі ексгумовано 35 військовослужбовців ЗСУ та 131 цивільного мешканця. Серед цивільних - 67 чоловіків, 56 жінок, 5 дітей, стать 6 осіб не встановлено. Тривають заходи щодо ідентифікації померлих і встановлення причин їхньої смерті", - інформує МВС.

Окрім того, на звільнених територіях виявлено 45 поховань, із них 33 - у Святогірську та 12 - в Лимані. Однак ці дані не є остаточними, оскільки щодня поліція отримує від мешканців інформацію про нові могили. Тільки за останні дні стало відомо про ще 17 таких захоронень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У деокупованих Святогірську та Лимані виявили нові масові поховання цивільних

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У деокупованому Лимані ексгумували тіла п'яти дітей

     • 154898 переглядiв

    Ракетні обстріли ТЕЦ у Києві: відкрито провадження

     • 130228 переглядiв

    Чарльз III зустрівся з українськими біженцями в Шотландії

     • 375414 переглядiв