u-derzhprodspozhivsluzhbi-kiyeva-rozpovili-chim-nebezpechniy-delta-shtam-koronavirusu-i-navischo-zdavati-na-nogo-test

У Держпродспоживслужбі Києва розповіли, чим небезпечний "Дельта"-штам коронавірусу і навіщо здавати на нього тест

 • 20518 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Начальник головного управління Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужби) в Києві Олег Рубан розповів УНН, навіщо здавати особливі тести на мутований коронавірус українцям і чому "Дельта"-штам небезпечний.

Так, Олег Рубан пояснює, що тести, які визначають конкретно "Дельта"-штам коронавірусу, дають важливу для епідеміологів інформацію.

Цитата

"Тести на "Дельта"-штам потрібні для розуміння, що пріоритетно циркулює. Це важливо з епідеміологічної точки зору, щоб розуміти, яка ситуація в Україні. У багатьох країнах вже присутній цей вірус і йому властива велика агресивність, короткий інкубаційний період, вражає він не тільки дорослих, старше 50 років, а й дітей", - розповів Рубан

Деталі

Для лікування хворих на COVID-19, за словами експерта, визначення мутації коронавірусу не має ніякого значення. Ця інформація необхідна, в першу чергу, Центру громадського здоров'я України та іншим держорганам, які зайняті в сфері протиепідемічної безпеки.

"Якщо встановлено, що понад 60% - циркуляція якогось збудника, наприклад "Дельта", то після цього вже можна не діагностувати, а понятійно міркувати і перевіряти", - зазначив Олег Рубан.

Додамо, що експерти сходяться в одному: для хворого не має значення, якою мутацією коронавірусу він інфікований, тому для діагностування COVID-19 досить здати доступний в Україні ПЛР або ІФА-тест на антиген коронавірусу.

Нагадаємо, що українські надчутливі ІФА-тести на антиген однаково ефективно виявляють всі існуючі мутації коронавірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство