u-frantsiyi-spalakhnula-masshtabna-pozhezha-na-zernoskhovischakh-bilya-portu-la-roshel

У Франції спалахнула масштабна пожежа на зерносховищах біля порту Ла Рошель

 • 559017 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Масштабна пожежа на зерносховищах поблизу торгового порту Шеф-де-Бей в Ла-Рошелі спалахнула близько 8-ї ранку. Про це пише УНН із посиланням на французькі ЗМІ

Деталі

Полум’я охопило 4 силоси із зерном. Великий стовп чорного диму від цієї пожежі бачили мешканці сусіднього департаменту Вандея, який знаходиться за кілька кілометрів від місця загоряння.

У цьому зерносховищі знаходиться тисячі тонн пшениці. За даними ЗМІ, спалахнула конвеєрна стрічка всередині силосу, що дозволяє транспортувати зерно. Однак до самого зерна вогонь не дійшов.

Quatre silos de céréales de la SICA Atlantique sont touchés par un incendie depuis 8h ce matin à #LaRochelle, près du port de commerce. Un périmètre de sécurité est en place. #incendie pic.twitter.com/Q8CA5WdyRR

— France Bleu La Rochelle (@Bleu_Rochelle) August 10, 2023

Нині горить лише обшивка зерносховищ. Пожежники вжили усіх необіжних запобіжних заходів, і переконані, що загрози вибуху немає.

«У силосі завжди існує вибуховий ризик, але всі впроваджені процедури дозволять цього уникнути», — заявив лейтенант Франсуа Тівса з пожежної частини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Євросоюзі заявили, що є міжнародний консенсус щодо необхідності відновлення "зернової угоди"

Периметр безпеки для такої пожежі мав би становити 60 метрів. Проте місцеві пожежники, у якості запобіжного заходу, вирішили розширити його до 100 метрів. Адже поблизу із зерносховищем розташовані нафтобази Picoty та SDLP.

До гасіння пожежі на зерносховищах залучені 96 пожежників, і ще має під’їхати підкріплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розрив зернової угоди: Франція назвала це "шантажем" і закликала росію переглянути рішення 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Кулеба розповів про посередників у переговорах з росією

     • 694202 переглядiв