u-frantsiyi-zaareshtuvali-bosa-italiyskoyi-mafiyi-perevdyagnutogo-shef-kukharem-pitsi

У Франції заарештували боса італійської мафії, перевдягнутого шеф-кухарем піци

 • 965836 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Засуджений бос італійської мафії був спійманий у Франції, де він працював кухарем піци не менше трьох років, після 16 років у бігах, повідомляє ВВС, передає УНН.

Деталі

63-річний Едгардо Греко розшукувався за вбивство двох братів, убитих під час мафіозної війни між двома бандами на початку 1990-х років.

Прокуратура вважає, що він належить до Ндрангете, могутньої мафіозної організації, заснованої в південному італійському регіоні Калабрія. Нині «Ндрангета» — одна з найсильніших злочинних організацій у світі, яка має зв'язки у Європі та Південній Америці.

У заяві італійських карабінерів говориться, що слідчі відслідковували мережу Греко з 2019 року, що зрештою привело їх до французького міста Сент-Етьєн, де Греко було заарештовано у четвер.

Його затримання — другий важливий арешт мафії італійською владою за кілька тижнів. Арешт мафіозного «боса босів» Маттео Мессіни Денаро, який перебував у бігах 30 років. Обидва чоловіки перебували у розшуку за скоєння вбивств у 1990-х роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У схованці боса італійської мафії Мессіни Денаро знайдено парфуми та модний одяг

Греко втік у 2006 році після того, як суддя видав ордер на його арешт. Через вісім років він оселився в Сент-Етьєні, на південний захід від Ліона, де почав працювати піццайоло в італійському ресторані.

Греко використав нову особистість, використовуючи ім'я Паоло Димитріо. У липні 2021 року він навіть з'явився у статті у місцевій газеті, розповідаючи про італійські домашні рецепти свого ресторану, включаючи равіолі, різотто та тальятелле.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині під окупацією залишається 29 населених пунктів

     • 688420 переглядiв