u-frn-pochali-bezkoshtovne-testuvannya-na-koronavirus-vsikh-khto-povertayetsya-v-krayinu

У ФРН почали безкоштовне тестування на коронавірус всіх, хто повертається в країну

 • 10662 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Жителі Німеччини із суботи, 1 серпня, при поверненні з інших країн можуть добровільно пройти безкоштовний тест на коронавірус протягом 72 годин після прибуття. Тест можуть здати усі охочі, у тому числі й ті, які не мають ознак інфікування коронавірусом, повідомляє інформагенція dpa, передає УНН.

Зазначається, що відповідне розпорядження підписав міністр охорони здоров'я країни Єнс Шпан.

Тест на коронавірус можна здати як у аеропортах, так і у різноманітних закладах охорони здоров'я та в кабінетах лікарів. Німецька держава, в підсумку, бере на себе усі витрати на ці тестування, компенсуючи відповідні кошти касам медичного страхування.

Це рішення ухвалили з метою запобігання поширенню COVID-19, аби не допустити чергового спалаху захворювання, зокрема, напередодні закінчення шкільних канікул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок у Чорногорії: до країни пускатимуть за наявності ІФА-тесту на COVID-19

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Владислав Криклій 11 липня анонсував появу в аеропортах Києва та Львова обладнання для тестування на коронавірус

Також нагадаємо, в Україні поки не планують проводити всеохопне ІФА-тестування вчителів перед початком нового навчального року у школах. У МОН, зокрема, сказали, що це - не їх компетенція, а місцевих органів влади.

А експерти пояснили, що для такого захисту вчителів та учнів від коронавірусу у держави просто немає коштів

Зауважимо, що в Україні є ІФА-тести вітчизняного виробництва, які дешевші за іноземні аналоги, однак визнаються одними з найкращих у світі за показниками достовірності і чутливості. 

Українські Національні Новини

Здоров'я