u-fsb-zayavili-pro-zatrimannya-v-okupovanomu-krimu-trokh-vatazhkiv-khizb-ut-takhrir

У ФСБ заявили про затримання в окупованому Криму трьох "ватажків Хізб ут-Тахрір"

 • 9958 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. ФСБ Росії затримала в окупованому Криму трьох "ватажків" і чотирьох учасників забороненої в РФ організації "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі". Про це повідомили у вівторок у Центрі громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ, передає УНН із посиланням на ТАСС.

"Співробітниками ФСБ у взаємодії з підрозділами МВС та Росгвардії в Республіці Крим викрито діяльність осередку міжнародної терористичної організації "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі", затримано три ватажки і четверо рядових учасників", - повідомили в ФСБ.

За даними російської спецслужби, затримані "із застосуванням заходів конспірації в ході зборів поширювали серед жителів півострова терористичну ідеологію, здійснювали вербування у свої ряди кримських мусульман".

Як повідомляє агентство, стосовно незаконно затриманих "порушено кримінальні справи".

Нагадаємо, з 4:00 ранку вівторка на території окупованого Криму в будинках кримських татар проводили обшуки російські силовики.

За даними громадського руху "Кримська солідарність", в ході обшуків затримали 6 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обшуки в окупованому Криму: ФСБ затримала чоловіка з інвалідністю

Також повідомлялося, що обшуки у вівторок в окупованому Криму проводять у "справі Хізб ут-Тахрір".

У Міністерстві закордонних справ України не виключають, що 6 затриманим в окупованому Криму може загрожувати звинувачення в тероризмі.

Тим часом, українські правоохоронці почали кримінальне провадження за фактом проведення незаконних обшуків в чотирьох районах окупованого Криму.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП