u-gpu-ye-odne-velike-provadzhennya-schodo-burisma-ryaboshapka

У ГПУ є одне велике провадження щодо Burisma - Рябошапка

 • 16911 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. У Генпрокуратурі відкрито "велике кримінальне провадження", яке може стосуватися діяльності компанії Burisma. Про це розповів Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка в інтерв'ю виданню "Настоящее время", передає УНН.

"Аудит стосується багатьох справ. У тому числі і одного великого провадження (кримінальне провадження - ред.), номер якого знають багато українців, і яке в тому числі може стосуватися діяльності компанії Burisma та інших осіб, які причетні до цієї компанії. У провадженні налічується кілька тисяч томів. Не сотень, а тисяч. Тобто це справа не одного дня і не одного місяця", - сказав Генпрокурор.

За його словами, великий аудит справ в ГПУ ще не закінчений.

"Є 13 або 14 проваджень, де фігурує Злочевський (Микола Злочевський, власник компанії Burisma - ред.). За Burisma мені відомо, що є одне велике провадження, з якого виділяють різні епізоди", - додав він.

Рябошапка заявив, що всі ці справи не закриті, водночас, не відповівши прямо, чи фігурує в будь-якому з них син колишнього віце-президента США Хантер Байден.

Нагадаємо, Рябошапка заявив, що прокурор Костянтин Кулик, який вів розслідування щодо газової компанії Burisma і приймав рішення про включення в справу сина конкурента президента США Хантера Байдена, не пройшов атестацію і незабаром буде звільнений з Генпрокуратури. 

Українські Національні Новини

Політика