u-kabmini-rozpovili-pro-kroki-dlya-zakriplennya-v-konstitutsiyi-kursu-na-yes-i-nato

У Кабміні розповіли про кроки для закріплення в Конституції курсу на ЄС і НАТО

 • 15878 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Законопроект про закріплення в Конституції України прагнень до вступу в ЄС і НАТО, швидше за все, буде супроводжуватися дорожньою картою для України щодо того, яким чином рухатися країні в напрямку членства в Альянсі і в блоці. Про це в коментарі УНН розповів керівник Управління з питань співробітництва з НАТО Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабміну України Олексій Генчев.

"Зміна в законах в контексті євроатлантичної інтеграції вже є - це в минулому році зміни закону "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики", саме по частині членства в НАТО нашої держави. Це вже стало поштовхом до того, щоб в НАТО сприйняли Україну як країну, яка прагне до членства в НАТО", - сказав він, відповідаючи на питання щодо того, яких практичних змін чекати від законопроекту про закріплення в Конституції України прагнень до вступу в ЄС і НАТО.

За словами Генсека, в Альянсі це відобразили в документах та інформаційних джерелах, в тому числі присвоєнням Україні статусу країни-аспіранта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія завершує роботу над змінами до Конституції щодо вступу в ЄС і НАТО

"Насправді не потрібно надавати значення цьому статусу, по скільки це дуже технічна річ. Нічого від цього не змінюється, крім посиленого режиму роботи уряду і всіх органів влади", - додав керівник Управління з питань співробітництва з НАТО.

"У Конституції якщо і будуть вносити зміни, то це, швидше за все, буде дорожня карта того, яким чином рухатися Україні в напрямку членства в Альянсі: розподілу повноважень і т.п., нашу домашню роботу", - підкреслив він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що до відкриття осінньої сесії ВР, яка запланована на 4 вересня, буде зареєстрований законопроект про закріплення в Конституції України прагнень до вступу в ЄС і НАТО.

Українські Національні Новини

Політика