u-kharkovi-stalasya-avariya-na-gazogoni-cherez-bliskavku-zagorivsya-gaz-pislya-zsuvu-gruntu

У Харкові сталася аварія на газогоні: через блискавку загорівся газ після зсуву ґрунту

 • 874030 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. У Харкові напередодні ввечері сталася аварія на газогоні, яку наразі ліквідовують, повідомили у середу у ГУ ДСНС у Харківській області, пише УНН.

Деталі

За даними ДСНС, 20 червня о 22:25 рятувальники отримали повідомлення про пожежу на газогоні у Харкову на проспекті Гагаріна.

"Під час аварійних робіт на каналізаційній мережі стався зсув ґрунти, що спричинило розгерметизацію газопроводу. Пізніше, за попередніми даними, внаслідок удару блискавки загорівся газ, який виходив з труби", - розповіли у відомстві.

Подачу газу, як вказано, відразу перекрили, проте через значний тиск в системі він горів тривалий час.

На місці події працювали 5 оперативних підрозділів ДСНС. Вони контролювали факельне горіння і забезпечували захист житлового сектору та інших об’єктів.

"Станом на 09:00 відкритого горіння не відбувається. На місці пригоди лишаються 2 розрахунки ДСНС, які чергуватимуть, допоки комунальники не усунуть усі наслідки аварії", - повідомили в управлінні.

Нагадаємо

Зранку 21 червня сталася масштабна аварія, за даними Міненерго, на лінії 330 кВ оператора системи електропередачі, внаслідок чого було знеструмлено 100 тис. споживачів у Києві та області, були затримки руху громадського транспорту. Наразі світло повернули.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ЄІБ виділить 840 мільйонів євро на відновлення України

     • 663434 переглядiв