u-kitayi-stratili-vikhovatelku-dityachogo-sadka-za-otruyennya-ditey

У Китаї стратили виховательку дитячого садка за отруєння дітей

 • 1569070 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Колишню виховательку дитячого садка було страчено у Китаї цього тижня після того, як чотири роки тому одна дитина померла, а 24 інших постраждали, через отруєння їхньої каші нітритом натрію, повідомили державні ЗМІ у п'ятницю, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

39-річна Ван Юнь безуспішно оскаржувала вирок, спочатку винесений у вересні 2020 року народним судом проміжної інстанції міста Цзяоцзо провінції Хенань.

У четвер той самий суд перевірив особу Ван, супроводив її на місце страти і виконав смертний вирок, ідеться в заяві суду, повідомляють державні ЗМІ.

У березні 2019 року Ван купила трохи нітриту натрію після суперечки з іншим вихователем. Наступного ранку в дитячому садку вона додала трохи хімічної сполуки до дитячої каші, вказали у суді, повідомляють державні ЗМІ.

У січні 2020 року одна із дітей померла від поліорганної недостатності, спричиненої отруєнням. За повідомленнями державних ЗМІ, ще два десятки постраждали

Доповнення

Випадок Ван - один із кількох гучних випадків смерті чи насильства в китайських дитячих садках за останні роки.

25-річний чоловік підозрюється в нападі на дитячий садок у китайській провінції Гуандун у понеділок, де було вбито шістьох людей і поранено одного, що викликало хвилю занепокоєння з приводу насильства щодо дітей.

За оцінками правозахисної організації Amnesty International, у Китаї щороку страчують тисячі людей, що набагато більше, ніж у будь-якій іншій країні. 

Китай не публікує дані про страти.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Франція посилює заходи безпеки у День взяття Бастилії

     • 518691 переглядiв