u-kiyevi-likviduvali-chergu-na-provedennya-kokhlearnoyi-implantatsiyi-sered-ditey

У Києві ліквідували чергу на проведення кохлеарної імплантації серед дітей

 • 68266 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. У столиці більше немає черги на проведення кохлеарної імплантації серед дітей. Крім того, сьогодні таку медичну допомогу, окрім дітей, вже почали отримувати й дорослі. Про це сьогодні повідомила Директор департаменту охорони здоров'я при КМДА Валентина Гінзбург, передає УНН.

"Хочу констатувати те, що черга на проведення кохлеарної імплантації серед дітей - анульована.

Для порівняння: якщо в 2017 році таких імплантацій було проведено лише трьом дітям, і була черга у більше, ніж 35 дітей, в тому числі віком 5-7 років, що є запізно, для такої процедури, адже дітям потім важко соціалізуватись. То впродовж 2018-2019 років було проведено такі кохлеарні імплантації 31 дитині у 2018 році і 32 дітям у 2019 році, що і дозволило анулювати цю чергу.

Більше того, ми почали проводити таку імплантацію і дорослим: у 2018 році - 2 дорослим, у 2019 - чотирьом дорослим", - розповіла вона.

За словами Гінзбург, паралельно Київ виділяв кошти на заміну мовних процесорів.

"Хочу зазначити про те, що паралельно виділялися кошти, тобто, були внесені зміни до програми "Здоров'я киян", на придбання і заміну мовних процесорів. Таким чином, паралельно проводиться безкоштовна заміна мовних процесорів вже тим, кому раніше були встановлені ці кохлеарні імпланти.

І ще нововведення, яке було зроблено: для своєчасного тестування вродженої глухоти, щоб не чекати, поки мама зверне увагу і запідозрить, що дитина глуха, було закуплено обладнання, проведено навчання і всі пологодопоміжні заклади проводять скринінгове обстеження всіх новонароджених дітей для виключення вродженої глухоти", - уточнила директор департаменту і додала, що допомога таким дітям, після виявлення вади, надалі надається вже у спеціалізованих закладах охорони здоров'я.

Сьогодні у Києві нараховується 12 дітей, які потребують коригування слуху за допомогою оперативних або консервативних методів лікування, що удвічі менше, аніж за аналогічний період минулого року.

"Будуть проведені всі оперативні втручання і діти будуть соціалізовані і будуть чути", - резюмувала Валентина Гінзбург.

Як писав УНН, у Києві сьогодні розпочали тестування працівників "швидкої" на антитіла до COVID-19. 

Також, столична влада зараз опрацьовує можливість проведення такого скринінгу для пацієнтів

Українські Національні Новини

Суспільство