u-kiyevi-ta-sche-shistokh-regionakh-zneshkodili-pidpilni-oseredki-kompartiyi-bilshovikiv

У Києві та ще шістьох регіонах знешкодили підпільні осередки "компартії більшовиків"

 • 496812 переглядiв

КИЇВ. 20 березня. УНН. Служба безпеки України повідомила, що знешкодила в Україні підпільні осередки «компартії більшовиків», пише УНН.

Цитата

"У результаті спецоперації у Києві та ще шістьох регіонах нашої держави нейтралізовано підпільні осередки так званої «комуністичної партії радянського союзу». Це підконтрольна фсб російська організація, яка бере активну участь у проведенні підривної діяльності проти України", - ідеться у повідомленні СБУ.

Деталі

Як повідомили у СБУ, після повномасштабного вторгнення організатори об’єднання намагались створити в нашій державі розгалужену мережу власних «обкомів». "Їхні «активісти» мали закликати до масової підтримки російських окупантів та облаштовувати «комендатури» для збору розвідданих та підготовки ворожих диверсій. До власних осередків агітували приєднуватись місцевих жителів, у тому числі колишніх та діючих військових, які розпочинали службу за часів срср", - розповіли у спецслужбі.

"Встановлено, що прокремлівську організацію очолює юрій щіпков – керівник «центрального комітету більшовиків», який перебуває у москві. Саме за його вказівкою було створено підпільні «філії» об’єднання у Києві, а також Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій, Вінницькій та Чернігівській областях", - вказали у СБУ.

До їх функціонування, як повідомляється, ворог залучив більше ніж 45 осіб, які використовували власні оселі для конспіративних зустрічей учасників ворожого підпілля та планування підривних заходів.

"Завдяки оперативному втручанню СБУ жоден із ворожих планів щодо підривної діяльності не був втілений у життя", - повідомили у спецслужбі.

За матеріалами СБУ одному з організаторів об’єднання повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Намагався влаштуватися до Сумської ОВА: СБУ затримала російського агента

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У ЄС відреагували на ордер МКС на арешт путіна

     • 921319 переглядiв

    Освітній комітет підтримав відставку Шкарлета

     • 530888 переглядiв