u-kiyevi-vikrili-grupu-yaka-prodavala-personalni-dani-ukrayintsiv-rosiyanam

У Києві викрили групу, яка продавала персональні дані українців росіянам

 • 983017 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Служба безпеки України викрила у Києві схему продажу персональних даних українців громадянам рф. Група осіб створила спеціалізовану інтернет-платформу і Telegram-бот, в які зливали паспортні дані, номери телефонів і автомобілів, що належали жителям різних регіонів України. Про це інформує УНН, посилаючись на інформацію СБУ.

Деталі

За даними слідства, для отримання доступу до електронних баз даних замовники купували "підписку" на відповідні інтернет-ресурси вартістю до 200 доларів на місяць. Зловмисники використовували для пошуку клієнтів спеціально створені Telegram-канали, а оплату отримували на криптогаманці.

Правоохоронці повідомляють, що серед потенційних замовників інтернет-послуг були представники російських спецслужб, які шукали конфіденційну інформацію про військовослужбовців Сил оборони.

У результаті слідчо-оперативних дій СБУ затримала організатора злочинної схеми. Ним, як повідомили у спецслужбі, виявився підприємець з Черкас, який придбав спеціалізоване серверне обладнання для збору та обробки персональних даних. До незаконної діяльності він, як вказано, залучив двох жителів столиці, які допомагали йому зі створенням і адмініструванням онлайн-сервісів.

Під час обшуків за адресами проживання зловмисників правоохоронці виявили комп’ютерне обладнання та інші речові докази злочину. Наразі організатору схеми повідомлено про підозру за несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах, захищеної відповідно до чинного законодавства.

Наразі триває розслідування та вирішується питання щодо обрання фігуранту міри запобіжного заходу і повідомлення про підозру його спільникам.

Нагадаємо

Служба безпеки України нейтралізувала в Одесі розгалужену агентурну мережу фсб. Серед затриманих - помічник одного з депутатів так званого кримського парламенту Костянтина Мальчікова. Також серед підозрюваних прокремлівський блогер Олександр Сініцин.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Куп'янськ зранку знову обстріляв ворог, є жертва - ОВА

     • 724242 переглядiв