u-kiyevi-zatrimali-osib-yaki-namagalisya-nasilno-viseliti-lyudey-z-gurtozhitku

У Києві затримали осіб, які намагалися насильно виселити людей з гуртожитку

 • 21475 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. У Києві затримали осіб, які намагалися насильно виселити людей з гуртожитку, який розташований на вулиці Польовій. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання Київради, передає УНН з посиланням на пресслужбу КМДА.

"Мені щойно подзвонив начальник столичної поліції. За його словами, особи, які намагалися силою виселити людей із аварійного гуртожитку на вулиці Польовій, – затримані. Наразі тривають слідчі дії. Поліція запевняє, що контролює ситуацію. Я також у черговий раз звертаюся до власників гуртожитку та його мешканців із проханням усі спірні питання вирішувати мирним і законним шляхом", – підкреслив Віталій Кличко.

Проте, на засіданні Київради перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник заявив, що будівля аварійного гуртожитку на вулиці Польовій перебуває в приватній власності. Представники ж виконавчої служби, які приїхали сьогодні вранці виселяти мешканців, отримали рішення суду.

"Ця будівля давно перебуває у приватній власності і не є на балансі міста. Але місто намагається допомогти. Людям давно було запропоновано переселитися в гуртожиток на вулиці Академіка Туполєва. Неодноразово ми проводили зустрічі, переконували людей. Адже гуртожиток на Польовій – непридатний для проживання. Там не можна увімкнути тепло, там велика проблема з електрикою, там просто небезпечно жити", – зазначив Микола Поворозник.

Нагадаємо, на засіданні у середу уряд ухвалив законопроект, який має допомогти у вирішенні проблеми українців, які живуть в гуртожитках. 

Українські Національні Новини

Київ