u-krimu-zatrimali-lidera-samooboroni-yalti

У Криму затримали лідера "самооборони" Ялти

 • 13607 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Сьогодні російські правоохоронці в Криму затримали лідера "самооборони" і учасника подій російської анексії півострова Овсепа Мінасяна за одиночний пікет. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на слова отамана російської організації "Кримське козацтво" Сергія Акімова, передає УНН.

"На площу Леніна в Ялті вийшов Овсеп Мінасян з вимогою припинити свавілля, яке чиниться зараз в Криму. Житла немає, підвищення цін, влада не діє. Самого Овсепа безпідставно відсунули в черзі за квартирою. Одного з активістів кримського козацтва відразу забрали (російські поліцейські - ред.). Він підніс плакати, на яких було написано: "Оголошую безстрокове голодування" і "Припиніть свавілля в Криму". Овсепа Мінасяна теж повели. На лавочці залишилися лежати плакати, грамоти, які вручав особисто Путін", - повідомив спікер видання.

Також там повідомили, що поки немає інформації про те, де знаходяться затримані поліцейськими. Крім того, видання опублікувало відео, на якому Мінасян розповідає, що вийшов на одиночний пікет і повідомив про це владі. Проте, російські силовики зачитали російський закон про проведення публічного заходу і попередили активіста про відповідальність.

Тижнем раніше на каналі CrimeaDays в YouTube з'явилося відео, на якому Овсеп Мінасян скаржиться, зокрема на проблеми з бізнесом і отриманням квартири.

Видання також нагадує, що в листопаді 2016 року Овсеп Мінасян був допитаний в якості свідка з боку звинувачення на суді у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

За інформацією сайту "Миротворець", Овсеп Мінасян нагороджений медаллю "За захист Криму" і брав участь в бойових діях на Донбасі, в складі угруповань проросійських сепаратистів, в також воював на території Азербайджану.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що прокуратура Автономної Республіки Крим та Головне управління Національної поліції в АРК і Севастополі встановили анкетні дані 900 осіб з "самооборони Криму".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП