u-lavrova-vidreaguvali-na-rezultati-peregovoriv-schodo-ukrayini-v-dzhiddi

У лаврова відреагували на результати переговорів щодо України в Джидді

 • 1320480 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН.  У мзс рф сказали, що результати конференції, організованої Саудівською Аравією для обговорення мирного плану для України, "взяли до відома" і хочуть послухати оцінку від "своїх партнерів". Саму ж "Формулу миру " у лаврова назвали тиском на рф, передає УНН.  

Деталі

У мзс рф заявили, що "взяли до відома інформацію" щодо результатів конференції, організованої Саудівською Аравією для обговорення мирного плану для України. Та хочуть почути думку своїх "однодумців" з БРІКС та "інших партнерів". 

Формула миру президента України Володимира Зеленського що, по суті, являє собою втілений у життя Статут ООН, схвалений свого часу понад 140 країнами, про що неодноразово йшлось на міжнародних теренах, за версією зовнішньополітичного відомства рф - являє собою ультиматум росії. 

"Жоден з її 10 пунктів не спрямований на пошук переговорно-дипломатичного вирішення кризи, а їх сукупність є безглуздим ультиматумом росії, який націлений на затягування бойових дій. На такій основі мирне врегулювання неможливе", - сказала офіційна представниця мзс рф марія захарова. 

Наголошуючи при цьому, що мирне врегулювання в очах кремля виглядає як складання Києвом зброї та здача територій.

"Ми переконані, що реалізація цих елементів повною мірою відповідає міжнародному миру та безпеці, за які й бореться росія", - додала захарова. 

Доповнення

15 листопада 2022 року під час виступу на саміті G20 Зеленський представив українську "Формулу світу", до якої входить 10 пунктів. Вона передбачає координацію міжнародних зусиль щодо встановлення ядерної, енергетичної та продовольчої безпеки. Одним із головних положень є виведення російських військ з усієї території України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Конференція, організована Саудівською Аравією для обговорення мирного плану для України, була успішною зустріччю, оскільки продемонструвала готовність міжнародної спільноти працювати над припиненням війни, заявив у понеділок офіційний представник уряду Німеччини

Міністерство закордонних справ Китаю заявило у понеділок, що нещодавні міжнародні переговори в Саудівській Аравії щодо України допомогли "консолідувати міжнародний консенсус"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Консолідація світу - одне з найголовніших завдань: Зеленський про саміт у Саудівській Аравії

Довідково

БРІКС, до 2010 BRIC від англ. Brazil, Russia, India, China, South Africa — «Бразилія, Росія, Індія, КНР, ПАР» — група найбільших за площею та населенням країн, що розвиваються, термін, який часто використовується в економіці.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові повідомили про замінування Ратуші

     • 265939 переглядiв

    Берлін назвав переговори щодо України в Джидді "успішними"

     • 379406 переглядiв