u-minahropolityky-pidtverdyly-poliaky-rozblokuvaly-kordon-ale-perehovory-prodovzhatsia-7-travnia

У Мінагрополітики підтвердили: поляки розблокували кордон, але переговори продовжаться 7 травня

 • 67809 переглядiв

Польські протестувальники розблокували кордон з Україною після переговорів, а наступна зустріч міністрів сільського господарства України та Польщі запланована на 7 травня.

Польські протестувальники розблокували кордон з Україною, підтвердили у Мінагрополітики у понеділок, вказавши, що переговори між сторонами продовжуватимуться і надалі, наступна зустріч міністрів сільського господарства України та Польщі запланована на 7 травня, пише УНН.

Деталі

"Поляки сьогодні вночі розблокували усі пункти пропуску на кордоні з Україною", - ідеться у повідомленні міністерства у соцмережах.

Міністр агрополітики Микола Сольський подякував польським колегам за продуктивну роботу. 

"Висловлюємо вдячність польському міністерству за конструктивну роботу з розблокування кордону. А також галузевим асоціаціям обох країн. Переговори які тривали були нелегкими, але головне, що ми маємо результат ", - відзначив міністр.  

При цьому у міністерстві вказали, що "переговори між міністерствами та асоціаціями продовжуватимуться і надалі". "Сторони домовилися щомісяця обмінюватися цифрами щодо транзиту сільськогосподарської продукції, щоб контролювати ситуацію. Наступна зустріч міністрів сільського господарства України та Польщі запланована на 7 травня, на ній обговорять умови співпраці влітку", - вказали у Мінегрополітики.

Рух вантажівок відновили у єдиному блокованому пункті пропуску на кордоні з Польщею, імпорт зерна усе ще блокують - прикордонники29.04.24, 11:15

Популярні

Новини по темі