u-minoboroni-povidomili-chim-okrim-zimovoyi-formi-zabezpechuyutsya-biytsi-na-peredoviy-na-period-kholodiv

У Міноборони повідомили чим, окрім зимової форми, забезпечуються бійці на передовій на період холодів

 • 263863 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. На противагу російській армії українські Збройні сили мають закріплену в документах культуру забезпечення військових, зокрема і взимку. Що окрім теплої уніформи входить до переліку в ексклюзивному коментарі УНН розповів заступник міністра оборони Вячеслав Шаповалов.

Цитата

«Визначені усі номенклатурні переліки. Є досить багатий асортимент: рукавиці, спектр взуття (треба мати зимові берці, бахіли, резинові чоботи), маскувальні елементи (чохол на шолом, накидка біла), закуповуємо й намети (вони є різних конструкцій: великі та малі). Особливо важливі намети – зрозуміло, що в умовах війни дуже багато частин роздислоковано, вони не можуть знаходитися в приміщеннях. Ми також, зі свого боку, займаємось засобами обігріву. Командування Сил логістики має підрозділи, які також займаються придбанням палива та обігрівачів – це ті обігрівачі, які стоять на передовій, в укріпленнях, у місцях перебування наших військових. Це спільні зусилля. На противагу росіянам, у нас вже була певна культура та вимоги, які прописані у нас, до забезпечення, у тому числі одягом, у тому числі наметами», - розповів Шаповалов.

Додамо

Заступник міністра наголосив на високих вимогах до матеріально-технічного забзпечення військових.

«Саме тому, можливо, і є такі підприємства, які хотіли б допомогти нам, але ми вимушені відхиляти їхні пропозиції, тому що вони не відповідають цим вимогам. Повірте, вимоги досить високі. У нас є підрозділи, які займаються виключно прийняттям тієї продукції за якістю, – це дуже відповідальна робота», - додав він.

Нагадаємо

Шаповалов повідомив, що військові на передовій практично на сто відсотків забезпечені зимовою формою. 

Більше читайте в інтерв’ю - Заступник міністра оборони: змушені відмовляти деяким виробникам через недотримання високих стандартів якості.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Завтра в Україні не планують відключати світло

     • 56004 переглядiв

    Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

     • 80950 переглядiв

    Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

     • 78068 переглядiв

    Новини по темі

    рашисти тримають у Чорному морі кораблі із 16 "Калібрами"

     • 157782 переглядiв

    ЄС ввів нові санкції щодо іранської "поліції моралі"

     • 127298 переглядiв

    Офіційно: на Одещині знищили ворожий безпілотник

     • 130347 переглядiв