u-mon-rozpovili-koli-shkolyari-povernutsya-do-povnoformatnogo-navchannya

У МОН розповіли, коли школярі повернуться до повноформатного навчання

 • 30885 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. У Міністерстві освіти і науки вважають, що учні 1-4 класів можуть повернутися до повноформатного навчання після завершення карантинних обмежень, а старша школа за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні зможе проводити навчання за змішаною формою. Про це написав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

“Запитання, яке найчастіше чую протягом останнього тижня, звучить приблизно так: “Чи повернуться діти до шкіл і коли це станеться?”. Особливо воно актуальне для батьків учнів 1-4 класів, які зараз опинилися у складній ситуації вибору між роботою та потребою допомагати дітям із навчанням. Моя позиція із цього приводу вже була озвучена. Я вважаю, що принаймні молодші класи після завершення карантинних обмежень можуть повернутися до повноформатного навчання. Щодо старшої школи, то за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні буде прийнятним проведення навчання за змішаною формою”, - написав Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що ухвалення остаточних рішень з окресленого питання не залежить від однієї особи: міністра освіти і науки або міністра охорони здоров’я, і залежить від аргументів епідеміологів і лікарів.

Нагадаємо, з 8 до 24 січня в Україні, під час локдауну, у частині шкіл тривають канікули, а в частині - організовують дистанційне навчання.

Шкарлет пояснив, як навчаються школярі під час локдауну.

У МОН зазначили, що під час дистанційного навчання у школі є вимоги до організації учнів з технічними засобами, тривалість навчання за комп’ютером обмежується, проте, це не впливає на тривалість уроків.

Українські Національні Новини

Політика