u-mzs-brytanii-poiasnyly-chomu-zakhidni-vynyshchuvachi-ne-zbyvaiut-nad-ukrainoiu-drony-kamikadze-yak-v-izraili

У МЗС Британії пояснили, чому західні винищувачі не збивають над Україною дрони-камікадзе, як в Ізраїлі

 • 18232 переглядiв

Британські військові не будуть збивати безпілотники-камікадзе над Україною, щоб уникнути прямої ескалації конфлікту з росією, заявив міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон.

Британські військові не стануть збивати дрони-камікадзе над Україною, оскільки Лондон прагне уникнути прямої ескалації конфлікту з росією. Про це в ефірі LBC заявив глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон, передає УНН.

Деталі 

Під час розмови з Кемероном журналіст зауважив, що під час атаки на Ізраїль, ВПС Британії збили декілька іранських дронів. Це офіційно підтвердив прем'єр Ріші Сунак. 

Тож у виданні запитали, чому Британія не може робити так само під час повітряних атак рф на Україну. Кемерон підкреслив, що у цьому випадку існують ризики прямої конфронтації з рф.

Я думаю, що складність того, щоб ви пропонуєте (збивати дрони-камікадзе над Україною силами британських ВПС - ред.) полягає в тому, що якщо ви хочете уникнути ескалації в плані ширшої європейської війни, думаю, слід уникати прямої взаємодії військ НАТО з російськими військами. Це може спричинити ескалацію ситуації  

- пояснив глава МЗС Британії.

Окрім того, міністр впевнений, що використання літаків "не обов'язково є найкращим способом збивати ракети й безпілотники, системи протиповітряної оборони є більш ефективними"

США збили кілька іранських БПЛА, які летіли на Ізраїль14.04.24, 02:04

На його думку, краще підтримувати Україну фінансово, дипломатично та зброєю.

Якщо сили НАТО вступлять у прямий конфлікт із російськими силами, це буде небезпечна ескалація

- підсумував Кемерон.

Доповнення

Водночас глава британської дипломатії зауважив, що Лондон активно допомагає Україні, зокрема тренує військових та забезпечує Сили оборони озброєнням.

Ми зробили більше, ніж будь-яка інша країна окремо, щоб допомогти українцям. Ми підготували понад 60 тисяч українських військовослужбовців, ми першими надали їм протитанкову зброю, далекобійну артилерію та танки

- наголосив Девід Кемерон.

Нагадаємо 

Велика Британія розглядає можливість надіслати прототип лазерної зброї DragonFire в Україну до її запланованого розгортання у 2027 році, навіть якщо вона не буде повністю доопрацьована, щоб прискорити процес надання нових технологій для допомоги українській обороні.

Популярні

Новини по темі

У Києві починає квітнути бузок: фото та локації

 • 30227 переглядiв