u-nebi-bagato-povitryanikh-kul-iz-riznikh-krayin-khochesh-spustiti-kozhnu-iz-nikh-pershiy-diplomat-kitayu-rozkritikuvav-ssha

"У небі багато повітряних куль із різних країн. Хочеш спустити кожну із них?": перший дипломат Китаю розкритикував США

 • 483404 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Високопоставлений китайський дипломат Ван І в суботу розкритикував реакцію США на повітряну кулю-шпигун, як "істеричну та абсурдну" у нехарактерно різких висловлюваннях проти західної держави. Про це УНН інформує з посиланням на AFP.

Деталі

Виступаючи на Мюнхенській безпековій конференції, Ван сказав, що в адміністрації президента Джо Байдена "помилкове" сприйняття Пекіна. Він звинуватив Сполучені Штати у спробі "очорнити" Пекін.

"У небі багато повітряних куль із різних країн. Хочеш спустити кожну із них?" - запитав Ван.

"Ми закликаємо Сполучені Штати не робити таких безглуздих речей просто для того, щоб відвернути увагу від своїх внутрішніх проблем".

За його словами, у Вашингтона неправильне уявлення про Китай як про серйозний геополітичний виклик та загрозу для Сполучених Штатів.

"Це помилкове уявлення про Китай, і при такому сприйнятті Сполучені Штати використовують усі свої кошти, щоб очорнити і придушити Китай, і кооптують інші країни, щоб зробити те саме", - сказав він.

"Ми сподіваємося, що американська сторона займе прагматичну та активну позицію щодо Китаю і працюватиме разом з Китаєм, щоб повернути наші двосторонні зв'язки в нормальне русло", - додав він.

Доповнення

Після чотирьох років ворожих відносин з Китаєм за його попередника Дональда Трампа президент США Джо Байден зробив пріоритетом перезавантаження відносин з Пекіном, який він називає найбільшим конкурентом Вашингтона.

Але напруженість спалахнула минулого року після того, як Ненсі Пелосі, тодішній лідер Палати представників США, відвідала Тайвань.

Повітряна куля з Китаю була помічена над рядом надсекретних об'єктів ядерної зброї, а потім була збита недалеко від східного узбережжя 4 лютого.

Пекін заперечує, що використовує повітряні кулі-шпигуни, і каже, що апарат призначався на дослідження погоди.
Сварка призвела до того, що держсекретар США Ентоні Блінкен раптово скасував рідкісний візит до Китаю.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росія запустить рятувальний корабель до МКС 24 лютого

     • 573836 переглядiв