u-niderlandakh-rozpochalos-sudove-zasidannya-u-spravi-mh17

У Нідерландах розпочалось судове засідання у справі MH17

 • 28733 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Перше слухання у справі про катастрофу пасажирського літака MH17 авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році розпочалось в Нідерландах в понеділок, передає кореспондент УНН.

Судова колегія складається з п’яти суддів – трьох постійних і двох заступників. Головуватиме в суді Хендрік Стейнхаус (Hendrik Steenhuis) за участю Дагмара Костера (Dagmar Koster) та Хелейни Керстенс-Фокенс (Heleen Kerstens-Fockens).
Підозрювані - три громадянина Росії і один України - Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і Леонід Харченко, яких звинувачують в причетності до трагедії рейсу МН17 Малазійських авіаліній.

Слухання проходять в окружному суді Гааги в Судовому комплексі Схіпхол.

"Розкриття правди - дуже трудомісткий і методичний процес. Завтра в Нідерландах почнеться суд над чотирма підозрюваними, проте це не означає, що розслідування було завершено. Для мене судовий розгляд є важливим кроком на шляху до встановлення істини і відповідальності. Тривалість розслідування стала важким тягарем для сімей та друзів жертв MH17. Мені особливо приємно, що зараз почнеться судовий процес. Прокуратура готова", - наголосив напередодні заступник головного прокурора Державної прокуратури Нідерландів Дігна ван Боцелаер.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, що знаходилися на борту. Літак виконував рейс "Амстердам - Куала-Лумпур". Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

У неділю в Офісі Генпрокурора повідомили, що заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов очолив міжнародну слідчу групу від України у справі MH17. 

Як повідомляв УНН, в Міністерстві закордонних справ України впевнені в неминучості покарання всіх причетних до збивання пасажирського літака рейсу МН17 над Донбасом в 2014 році і очікують, що докази, представлені в ході цих та подальших судових засідань, також посилять позиції України в Міжнародному суді ООН.

Українські Національні Новини

Політика