u-nimechchini-spodivayutsya-uniknuti-sanktsiy-ssha-cherez-pivnichniy-potik-2

У Німеччині сподіваються уникнути санкцій США через "Північний потік - 2"

 • 13816 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. У Німеччині розраховують, що США не введуть санкції через будівництво газопроводу "Північний потік - 2". Таку думку висловив міністр економіки ФРН Петер Альтмайєр, пише DW, передає УНН.

"Ми все ще сподіваємося, що до цих санкцій справа не дійде. Ми в федеральному уряді єдині в думці, що в будь-який час готові до переговорів з метою уникнути ескалації", - сказав Альтмайєр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольство США у Німеччині застерігає фірми від участі у "Північному потоці - 2".

За його словами, без участі Берліну не вдалося б роками забезпечувати транзит газу з Росії через територію України.

"Ми тут, у цьому міністерстві, провели вирішальні переговори. На півночі Німеччини ми будуємо термінали, які дозволять приймати також зріджений газ з США і продавати у ФРН", - зазначив Альтмайєр.

У зв'язку з цим він вважає, що у Вашингтона немає ніяких причин для введення санкцій.

"Крім того, я сподіваюся і очікую, що всі сторони будуть дотримуватися і норм міжнародного права", - додав міністр економіки ФРН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром" перестав володіти судном-трубоукладачем "Північного потоку-2" - це частково дозволяє обійти санкції.

Як повідомляв УНН, Сенат США схвалив бюджет Пентагону з санкціями проти "Північного потоку-2". Зокрема, в оборонному бюджеті 2021 року додали положення про посилення санкцій відносно російського підводного газопроводу "Північний потік-2".

Українські Національні Новини

Новини Світу