u-nimechchini-stalis-sutichki-na-vugilnomu-karyeri-gartsvayler

У Німеччині стались сутички на вугільному кар'єрі Гарцвайлер

 • 31067 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Після тривалих сутичок між екологічними активістами та поліцейськими, німецьким правоохоронцям вдалося витіснити протестувальників за межі вугільного кар'єру Гарцвайлер, передає УНН з посиланням на DW.

Так, повідомляється, що загонам поліції вдалося витіснити з вугільного кар'єру Гарцвайлер екологічних активістів, котрі протестували проти використання бурого вугілля в енергетиці ФРН.

Натомість представники активістів запевняють, що дехто з протестувальників і досі перебуває в важкодоступних місцях кар'єру Гарцвайлер, розташованого поблизу міста Аахен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд у Німеччині відхилив позов екологів проти будівництва "Північного потоку-2"

Напередодні під час протестів екологічних активістів дійшло до сутичок між демонстрантами та поліцією. Дехто з активістів зумів потрапити на територію кар'єру Гарцвайлер. Учасники акції повідомили про багатьох поранених у їхніх лавах унаслідок сутичок з поліцією. Декому з постраждалих активістів знадобилося стаціонарне лікування.

Повідомляється, що 21 червня в Аахені на міжнародну демонстрацію екологічного руху Fridays for Future вийшли 40 тисяч учасників. Наступного дня протести перемістилися до Рейнського буровугільного басейну. Тисячі активістів прибули в село Хохнойкірх, що межує з вугільним кар'єром Гарцвайлер. Звідси стартував протестний марш Fridays for Future до села Кайєнберг, жителі якого в найближчі роки будуть переселені в інші місця у зв'язку з розширенням площі видобутку вугілля.

До акції також приєдналися прихильники альянсу Ende Gelände ("Кінець кар'єру". - Ред.), що виступає проти подальшої розробки Рейнського буровугільного басейну і проти вугільної енергетики. Сотні активістів організації Ende Gelände прорвали поліцейський кордон та проникли на територію кар'єру Гарцвайлер.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленського закликали розблокувати російські сайти

     • 24224 переглядiв