u-noviy-kosmichniy-teleskop-dzheyms-vebb-za-10-mlrd-dol-potrapiv-meteoroyid

У новий космічний телескоп "Джеймс Вебб" за 10 млрд дол. потрапив метеороїд

 • 445161 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Крихітний метеороїд у травні вдарив нещодавно запущений космічний телескоп "Джеймс Вебб", збивши одне з його позолочених дзеркал, але не змінивши графік роботи орбітальної обсерваторії для розгортання її роботи на повну найближчим часом, з посиланням на NASA повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Невеликий космічний камінь, як вказано, потрапив у телескоп вартістю 10 мільярдів доларів десь наприкінці травня і залишив невеликий, але помітний ефект у даних телескопа. Це був п'ятий та найбільший удар по телескопу з моменту його запуску у грудні.

"Після початкових оцінок команда виявила, що телескоп, як і раніше, працює на рівні, що перевищує всі вимоги місії. Ретельний аналіз та вимірювання продовжуються", - заявили в NASA.

За повідомленням, інженери розпочали переналагодження ураженого сегмента дзеркала, щоб допомогти "усунути частину спотворень", спричинених мікрометеороїдом.

Телескоп розмістився на сонячній орбіті приблизно в 1,6 мільйона км від Землі у січні і, як очікується, зробить свої перші повнокольорові зображення космосу у липні.

"Це недавнє зіткнення не вплинуло на графік роботи "Джемса Вебба", - заявили в NASA.

Доповнення

Телескоп "Джеймс Вебб" вартістю 10 млрд долл. відправився у відкритий космос 25 грудня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли Криворізький район - ОВА

     • 235922 переглядiв

    У Харкові після обстрілу зник телевізійний сигнал

     • 149057 переглядiв

    Twitter надаватиме Маску необроблені щоденні дані твітів

     • 101405 переглядiв