u-papua-novii-hvinei-zdyvovani-istoriieiu-baidena-pro-kanibalizm-tse-moment-neiasnosti-vidpoviv-premier-ministr

У Папуа-Новій Гвінеї здивовані історією Байдена про канібалізм - це "момент неясності", відповів прем'єр-міністр

 • 64588 переглядiв

Жителі Папуа-Нової Гвінеї відкидають коментарі Байдена про канібалізм, закликаючи його зосередитися на ліквідації залишків Другої світової війни замість того, щоб робити образливі зауваження про їхній народ.

Президент США Байден розповів історію про свого дядька-пілота, якого під час Другої світової війни збили над тодішньою Новою Гвінеєю, але тіло так і не знайшли, тому що, за словами глави Білого дому, "там було багато канібалів". Прем’єр-міністр Папуа-Нової Гвінеї відповів, що бувають "моменти невизначеності" для американського президента, передає УНН із посиланням на Spiegel та Sud Ouest.

Деталі

Прем'єр-міністр Папуа-Нової Гвінеї Марапе відкинув коментарі президента США Байдена щодо канібалізму, зазначивши що "іноді бувають моменти плутанини".

Контекст

Минулого тижня Джо Байден викликав здивування, розповівши сімейну історію про свого дядька Амброуза Фіннегана, убитого в Новій Гвінеї під час Другої світової війни.

Його збили над Новою Гвінеєю, і його тіло так і не знайшли, тому що в цій частині Нової Гвінеї було справді багато канібалів

- сказав Байден минулої середи під час виступу в передвиборній кампанії в американському штаті Пенсільванія.

Глава уряду держави Океанії Джеймс Марапе зазначив про "моменти розгубленості" щодо промови Байдена.

Крім того, згідно з інформацією низки ЗМІ, прем'єр-міністр Папуа-Нової Гвінеї заявив, що його народ не заслуговує на ярлик канібалів, і закликав США прибрати залишки Другої світової війни, розкидані по всьому Тихому океану, після коментарів президента Джо Байдена про його зниклого дядька-військовослужбовця.

Джеймс Марапе також попросив Джо Байдена зосередитися на знищенні нерозірваних боєприпасів, успадкованих від Другої світової війни, які досі засмічують архіпелаг.

Я закликаю президента Байдена забезпечити, щоб Білий дім зосередився на очищенні цих останків […], щоб можна було відновити правду про зниклих безвісти військовослужбовців, таких як Амброуз Фіннеган

- сказав прем'єр тихоокеанської держави.

Довідково про загибель родича Байдена в аварії

За інформацією Sud Ouest із посиланням на офіційні військові документи, дядько Байдена Амброуз Фіннеган загинув одночасно з двома іншими солдатами, коли його літак з невідомих причин розбився в Тихому океані. Четвертого мешканця вдалося врятувати, а інших трьох так і не знайшли.

Історично випадки канібалізму були задокументовані серед невеликої кількості племен у віддалених районах Папуа-Нової Гвінеї. Це означає про настільки ж застарілі, наскільки й уперті кліше, яких вона намагається позбутися десятиліттями, пише видання.

Нагадаємо

УНН раніше повідомляв, що в результаті зіткнень між племенами в провінції Енга в Папуа-Новій Гвінеї через давню територіальну суперечку щонайменше 49 людей загинули.

Популярні

Новини по темі