u-parye-khoucht-zminiti-mekhanizm-zaprovadzhennya-sanktsiy-proti-delegatsiy

У ПАРЄ хочуть ускладнити механізм запровадження санкцій проти делегацій

 • 9792 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Комітет ПАРЄ проголосував за підготовку резолюції, яка ускладнює запровадження санкцій проти національних делегацій. Представники України в засіданні участі не брали. Про це повідомляє Deutsche Welle, інформує УНН.

"Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з політичних питань і демократії підготує резолюцію, яка може змінити принцип голосування за санкції проти країн-членів Ради Європи (РЄ), які порушують свої статутні зобов'язання", - повідомляє джерело DW в секретаріаті ПАРЄ, вказавши, що це рішення було ухвалене на засіданні комітету в четвер, 14 листопада, у Берліні.

У пояснювальній записці до резолюції йдеться про те, що таким чином ПАРЄ продовжує працювати над гармонізацією діяльності органів Ради Європи. У резолюції може йтися про зміну принципу голосування щодо санкцій проти національних делегацій.

Зараз подібні рішення в ПАРЄ приймаються простою більшістю, тоді як для ухвалення важливих рішень у Комітеті міністрів РЄ потрібна кваліфікована більшість у дві третини голосів. На розгляд депутатів ПАРЄ резолюцію планують винести в січні 2020 року. Якщо парламентарі підтримають її, це стане приводом для внесення відповідних змін до регламенту Асамблеї, які ускладнять запровадження санкцій проти країн, що порушують основоположні принципи Ради Європи.

Член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко повідомив, що представники українського парламенту участі в засіданні у Берліні 14 листопада не брали. На осінній сесії Верховна Рада офіційно не представила секретаріату ПАРЄ список нової делегації від України, що унеможливило затвердження її повноважень. Таким чином українська сторона висловлювала знак протесту проти безумовного повернення делегації РФ до Асамблеї.

Як повідомлялося раніше, голова парламенту Дмитро Разумков заявив, що територіальна цілісність є спільним викликом держав-учасниць "Балтік+" у ПАРЄ.

Українські Національні Новини

Новини Світу