u-pershiy-misyats-2019-roku-vartist-zhitla-v-novobudovakh-pochala-zrostati

У перший місяць 2019 року вартість житла в новобудовах почала зростати

 • 9006 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Ціна на квадратний метр житла в новобудовах в Київ виросла в січні 2019 року. Про це свідчить статистика порталу нерухомості ЛУН.ua, повідомляє УНН.

Середня ціна квадратного метра в новобудовах Києва в січні 2019 року порівняно з даними за грудень 2018 го зросла на 700 гривень - до 23700 гривень.

Виросла також і мінімальна ціна - до 16300 гривень за квадрат. За підсумками грудня 2018-го вона була зафіксована на рівні 16 тисяч гривень.

Нагадаємо, що глава правління - президент "ХК "Київміськбуд" Ігор Кушнір назвав мінімальну вартість квадратного метра житла, побудованого з наявністю всіх необхідних документів - 15-16 тисяч гривень.

За словами Президента "Київміськбуду", купівля житла, квадратний метр якого коштує дешевше, названої суми, дуже ризикована: або забудовник використовує неякісні будматеріали або відсутнє законне оформлення землі.
"Ціна квадратного метра - це перший фактор, на який звертає увагу покупець. Він є одним з основних маркерів законності будівництва", - підкреслив Ігор Кушнір.

У той же час забудовники пропонують інвесторам такі фінансові інструменти, як розстрочка і іпотека. Наприклад, "Київміськбуд" пропонує інвесторам різні програми з трьома банками, зокрема, спільно з "Крісталбанком" забудовник недавно запустив програму з пільговим періодом кредитування на 18 місяців тільки під 0,01%.

Як повідомляв УНН, в Україні, за оцінками експертів, не більше 10 банків працюють в сфері іпотечного кредитування, та вони ретельно підходять до підбору компанії забудовника, яка стане їхнім партнером, вибираючи тільки надійних.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Тернопільщині сільського голову затримали на хабарі

     • 11433 переглядiв

    У Бердянську повністю відновили водопостачання

     • 12980 переглядiв

    В уряді впевнені, що зможуть повернути Крим і Донбас

     • 13576 переглядiв

    Бабак Тимко дав прогноз на весну

     • 81455 переглядiв