u-poltavi-povidomili-pro-pidozru-slidchomu-natspolitsiyi-za-nezakonne-zatrimannya-gromadyanina

У Полтаві повідомили про підозру слідчому Нацполіції за незаконне затримання громадянина

 • 13623 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Слідчі Державного бюро розслідувань у місті Полтава повідомили про підозру слідчому Нацполіції за незаконне затримання громадянина. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомили про підозру слідчому Головного управління Національної поліції в Полтавській області. Поліцейський підозрюється у завідомо незаконному затриманні та внесенні до офіційних документів неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 371 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що слідчий поліції без законних підстав та ухвали слідчого судді затримав жителя міста Кобеляки за підозрою у розбої. Крім того, поліцейський вчинив службове підроблення, невірно вказавши час затримання особи з різницею понад 4 години.

"Ухвалою Октябрського районного суду м. Полтава від 2 липня 2019 року затримання потерпілого визнано незаконним", - йдеться у повідомленні.

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або обмеженням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, у Луганській області трьом поліцейським та завідувачці медичного закладу повідомлено про підозру через підробку лікарського свідоцтва про смерть та висновок щодо ненасильницької смерті особи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Херсоні хлопчик впав до восьмиметрової ями

     • 15791 переглядiв

    Олександр Ярославський візьметься за українські дороги

     • 14149 переглядiв

    У Києві затримали "мінера" метро "Хрещатик"

     • 25985 переглядiв

    Нардепа від "Слуги народу" обрали віцепрезидентом ПАРЄ

     • 14079 переглядiв

    На Закарпатті поїзд протаранив вантажівку, є жертви

     • 8669 переглядiв