u-povitrianyi-prostir-polshchi-naperedodni-ymovirno-zaletila-rosiiska-raketa-kh-101-zmi

У повітряний простір Польщі напередодні, ймовірно, залетіла російська ракета Х-101 - ЗМІ

 • 26896 переглядiв

Російська крилата ракета Х-101 порушила польський повітряний простір на 39 секунд поблизу міста Оцердов 24 березня, що змусило Польщу посилити заходи безпеки і мобілізувати свої військово-повітряні сили.

У повітряний простір Польщі, скоріш за все, напередодні залетіла російська ракета Х-101, припускає керівник Генштабу Збройних сил країни Вєслав Кукула, передає УНН із посиланням на Радіо Свобода.

На запитання, чи була це провокація чи випадковість, генерал відповів, що кожен варіант можливий, адже російські ракети не є надто точні і могли відхилитися від курсу. 

"Такі цілі на межі двох країн складні у сенсі дилеми чи збивати чи ні. Тому що наслідки знищення з нашого боку можуть спричинити ненавмисні ефекти по іншій стороні. І так само може бути коли Україна стріляє в таку ракету. Така ракета може впасти на території Польщі і спричинити певні наслідки", - сказав Кукула, коментуючи, чому вирішили не збивати ракету.

Нагадаємо

24 березня вранці російська крилата ракета на 39 секунд порушила польський повітряний простір поблизу міста Оцердов, що змусило Польщу активізувати процедури безпеки і мобілізувати свої військово-повітряні сили.

Антоніна Туманова

Війна

Популярні

Новини по темі