u-radi-zyavivsya-zakonoproekt-schodo-opodatkuvannya-operatsiy-z-kriptovalyutami

У Раді з'явився законопроект щодо оподаткування операцій з криптовалютами

 • 7926 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. На розгляд керівництву Верховної Ради був переданий законопроект, який передбачає оподаткування операцій з криптовалютами. Відповідна інформація міститься на сайті ВРУ, передає УНН.

Проект закону №2461 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо оподаткування операцій з криптоактивами був переданий на розгляд керівництву парламенту 15 листопада.

Як пояснили в прес-службі Міністерства цифрової трансформації, документ передбачає 5%-ву ставку податку на доходи фізичних осіб для інвестиційного прибутку від продажу криптоактивів строком на 5 років.

Відповідно до проекту нормативного акту, інвестиційний прибуток від операцій з криптоактивами розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу криптоактиву, та його вартістю, що визначається із суми документально підтверджених витрат на придбання такого криптоактиву та/або на створення такого криптоактиву. Крім того, операції з продажу криптоактивів не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість

У відомстві також зазначили, що ухвалення цього закону створить умови для початку функціонування ринку віртуальних активів у відповідності до законодавства України з врахуванням балансу інтересів суб‘єктів, що здійснюють операції з віртуальними активами, та держави, яка отримає додаткові надходження податків від операцій з віртуальними активами.
Також в прес-службі міністерства додали, що у документі визначені терміни – "віртуальний актив", "криптоактив", "операція з криптоактивами", "розподілений реєстр", "токен" та "токен-актив".

Законопроект розроблений блокчейн-спільнотою, Міжфракційним депутатським об’єднанням Верховної Ради України Blockchain4Ukraine, Офісом ефективного регулювання BRDO та командою Міністерства цифрової трансформації.

Нагадаємо, наприкінці вересня віце-прем’єр-міністр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що нове Міністерство цифрової трансформації планує привести до України міжнародну платіжну систему PayPal та визначити правовий статус криптовалют.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Балаклії завтра будуть прощатися з двома військовослужбовцями

     • 11394 переглядiв

    В Україні функціонує понад тисяча будинків сімейного типу

     • 27896 переглядiв

    В МЗС відреагували на повернення Україні захоплених РФ суден

     • 10866 переглядiв