u-razi-ukhvalennya-paketu-sanktsiy-yes-bez-naftovogo-embargo-putin-mozhe-svyatkuvati-kuleba

У разі ухвалення пакету санкцій ЄС без нафтового ембарго путін може святкувати - Кулеба

 • 157026 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Якщо шостий пакет санкцій ЄС буде ухвалено без нафтового ембарго, це буде перший випадок, коли єдність Євросоюзу буде порушена через позицію однієї країни. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на полях саміту G7 на рівні голів МЗС, пише УНН.

Цитата

«Ми всі з нетерпінням чекаємо на розв'язку драми в ЄС, пов'язану з прийняттям 6-го пакету (санкцій – ред.) ЄС. Якщо цей пакет буде ухвалено без нафтового ембарго, я думаю, президент путін може святкувати, бо це буде перший випадок, коли єдність ЄС буде порушена через позицію однієї країни – Угорщину», - сказав міністр.

Деталі

За його словами, Україна вірить та сподівається, що Європейському Союзу вдасться досягти консенсусу.

Також він зазначив, що Україна не втручається у обговорення блоку з Угорщиною.

«Але це критичний момент, коли ми побачимо, чи збережеться єдність ЄС, чи вона буде зруйнована. І я хотів би нагадати всім, що президент путін вже багато років намагається досягти саме цієї мети – зруйнувати єдність Європейського Союзу в його політиці щодо України», - додав дипломат.

Нагадаємо

Посли ЄС у п'ятницю, 13 травня, мають провести регулярну зустріч, рішення про санкції щодо росії не очікується.

Голови МЗС країн ЄС на зустрічі у понеділок, 16 травня, обговорять нафтове ембарго проти рф.

Reuters писав, що ЄС розглядає вже третю версію санкцій із нафтовим ембарго проти росії. Так, Європейська комісія розглядає можливість надання державам східної частини ЄС, які не мають виходу до моря, додаткових грошей на модернізацію нафтової інфраструктури, щоб переконати їх погодитися на ембарго на російську нафту.

А Financial Times вказував, що Євросоюз виключив заборону морського транспортування нафти з шостого пакету санкцій проти росії.

Більшість країн ЄС підтримують заборону на російську нафту відповідно до нового шостого пакету санкцій, покликаного покарати Москву за ведення війни з Україною. Однак для такого рішення потрібна одностайність, а Угорщина чинить опір, будучи найзатятішим критиком.

Українські Національні Новини

Політика