u-rf-ne-budut-prislukhatisya-do-zaklikiv-nimechchini-i-frantsiyi-zvilniti-ukrayinskikh-moryakiv

У РФ не будуть прислухатися до закликів Німеччини і Франції звільнити українських моряків

 • 9086 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Заяви зарубіжних лідерів не можуть бути приводом для зміни російського законодавства, заявив журналістам прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи ситуацію навколо українських моряків незаконно утримуваних в РФ. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Безумовно, ми приймаємо до відома подібні заяви (заклики зарубіжних лідерів до звільнення українських моряків - ред.), Але подібні заяви не можуть бути підставою для зміни російського законодавства ....", - підкреслив представник Кремля.

Він підтвердив, що дана тема піднімалася в п'ятницю під час телефонної розмови президента РФ Володимира Путіна з канцлером ФРН Ангелою Меркель. "Президент Путін дав свої роз'яснення", - зазначив Пєсков.

Нагадаємо, Меркель і Макрон вимагають звільнити українських моряків з російського полону.

Як повідомляв УНН, 27 грудня всі 24 українських моряка, які незаконно утримуються в Росії, визнали себе військовополоненими.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі.

Українські Національні Новини

Політика