u-rosii-z-1-lystopada-pochnut-rozsylaty-elektronni-povistky-ta-obmezhat-vyizd-z-krainy-cholovikam

У росії з 1 листопада почнуть розсилати електронні повістки та обмежать виїзд з країни чоловікам

 • 22261 переглядiв

У росії з 1 листопада почуть розсилати електронні повістки та обмежать виїзд військовослужбовців з країни.

З 1 листопада в росії почнуть розсилати електронні повістки й обмежуватимуть військовозобов'язаним виїзд із країни.  Про це пише  російське видання "Медуза", передає УНН

Деталі

Як пише видання, 27 квітня уряд росії опублікував постанову про правила роботи двох електронних баз даних - єдиного реєстру військового обліку та пов'язаного з ним реєстру повісток. На цей документ у рф нібито чекали з весни 2023 року, коли в росії ухвалили поправки про електронні повістки.

 Реєстр військового обліку запрацює з 1 листопада 2024 року. У ньому зберігатимуться докладні звіти про військовозобов'язаних. Повідомлення про потрапляння до реєстру та всі зміни в ньому (наприклад, про надсилання повістки) надходитимуть на "Держпослуги"

- пише видання.

 Повістки розміщуватимуться в реєстрі. Після чого військовозобов'язаний отримає повідомлення на "Держпослугах" (одночасно йому відправлять паперову повістку). Не пізніше ніж через сім днів повістку вважатимуть врученою - і автоматично росіянам почнуть вводити пов'язані з нею заборони.

Як повідомляється, перша заборона - на виїзд із росії - почне діяти одразу після того, як повістку вважатимуть врученою.  

рф на 1 червня готує мобілізацію 300 тис. військових - Зеленський03.04.24, 15:05

Якщо російський призовник не прийде до військкомату протягом 20 днів, йому також заборонять реєструвати ІП, ставати самозайнятим, проводити операції з нерухомістю, керувати автомобілем і брати кредити.

"Медза" зазначає, що зараз військовозобов'язані можуть виїжджати з росії, оскільки у військкоматів і прикордонної служби немає каналу обміну інформацією. Із запуском реєстру ті, кому надіслали повістку, не зможуть покинути країну до явки у військкомат. Ще вони не зможуть оформити закордонний паспорт. 

Якщо ж російський військовозобов'язаний захоче змінити свої дані в реєстрі військового обліку, військкомат буде їх перевіряти. До закінчення перевірки інформація, подана військовозобов'язаним, вважатиметься недостовірною. 

Окупанти на Луганщині планують табори для чоловіків призивного віку - ОВА08.05.23, 08:18 • [views_771405]

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Запоріжжі знову пролунав вибух

     • 24426 переглядiв

    На росії невідомі знищили два тепловози - ГУР

     • 24391 переглядiв