u-rosiyi-stavsya-shostiy-intsident-diversiyi-na-zaliznichnikh-shlyakhakh-britanska-rozvidka

У росії уже шостий випадок диверсії на залізниці - британська розвідка

 • 155454 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. З червня 2022 року у росії стався щонайменше шостий інцидент диверсії на російській залізничній інфраструктурі, що є частиною ширшої тенденції дисидентських нападів. Про це інформує УНН, посилаючись на останній звіт розвідки Міністерства оборони Великої Британії.

Деталі

Розвідники повідомляють, що 24 жовтня 2022 року губернатор бєлгородської області рф заявив, що вибуховий пристрій пошкодив залізницю біля селища Новозибково, приблизно за 15 км від російсько-білоруського кордону. Лінія є основним залізничним сполученням між росією та білоруссю.

Відповідальність за інцидент, як вказано, взяла на себе російська антивоєнна група "Стоп вагони" (STW). Це щонайменше шостий інцидент диверсії на російській залізничній інфраструктурі, про який STW заявила з червня, і частина ширшої тенденції дисидентських нападів на залізниці як у росії, так і в білорусі. Раніше, пише МО Британії, російська влада обмежила присутність STW в інтернеті.

Зазначається, що російські військові в першу чергу покладаються на залізничний транспорт для розгортання сил в Україні. Проте, вказують розвідники, систему надзвичайно складно захистити від фізичних загроз з мережею, яка простягається на понад 33 000 км, здебільшого через віддалені території.

Цитата

"Російське керівництво буде дедалі більше стурбоване тим, що навіть невелика група громадян, які налаштовані проти війни з Україною, можуть вдаватися до фізичних диверсій", - підсумували у МО Британії.

Нагадаємо

У вівторок, 25 жовтня, росЗМІ повідомили про вибух на залізниці у Брянській області. Ділянка залізниці з'єднує Брянськ та Гомель, а отже має стратегічне значення.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Дощі та до 20° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 225552 переглядiв