u-salateira-gotuvali-nepridatni-do-vzhivannya-sendvichi-ta-deserti-kontroleri

У Salateira готували непридатні до вживання сендвічі та десерти - контролери

 • 10112 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві здійснили планову перевірку одного зі столичних ресторанів Salateira, передає УНН із посилання на повідомлення пресслужби управління.

Йдеться про ресторан, розташований за адресою: вул. Гришка, 3 А.

"При лабораторному випробуванні зразків харчових продуктів, відібраних в ресторані Салатейра, виявлено порушення вимог п. 1 ч.2 ст. 20, п.3 ч.1 ст. 49 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів, що створюють загрозу життю та здоров'ю людини", - розповіли контролери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створили сайт небезпечних товарів

Зокрема, контролери встановили, що не відповідає за мікробіологічними показниками Постанові №139 про затвердження Державних санітарних правил і норм "Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування" сендвіч "Поло" під замовлення (власного виробництва), сендвіч "Капрезе", десерт "Банофі" та десерт "Тірамісу".

"Відповідно до ст. 1 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" вищезазначені харчові продукти є непридатним харчовим продуктом. Виявлені порушення становлять загрозу для життя та здоров'я людини", - підкреслили в управлінні.

Контролери прийняли рішення про тимчасове припинення діяльності з виробництва та обігу вказаних харчових продуктів терміном на 10 днів і зобов’язали керівництво закладу провести коригувальні дії щодо усунення виявлених порушень.

Як повідомляв УНН, в Україні ситуація з якістю продуктів харчування негативна: кожен другий товар на полицях магазинів — фальсифікований. Погіршення якості вітчизняних продуктів харчування — наслідок провальної реформи, вважають експерти.

“У вересні 2014 року в Україні була зруйнована система захисту прав споживачів, санепідстанція, фітосанітарія, ветсанітарія. Це все призвело до того, що на сьогодні ми не маємо системного контролю”, — зазначив експерт Олексій Дорошенко.

Окрім цього, погіршення якості продуктів харчування в Україні, у тому числі збільшення фальсифікату на полицях вітчизняних магазинів, експерти пов’язують і з тривалою дією мораторію на перевірки бізнесу.

З 1 січня 2019 року мораторій припинив свою дію. Однак, за словами політика Сергія Тригубенка, блискавичний позитивний ефект від цього український споживач навряд чи відчує.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині чоловік облив доньку кислотою

     • 12136 переглядiв

    ЦВК завершила реєстрацію нових нардепів

     • 13008 переглядiв