u-sluzi-narodu-khochut-kriminalizuvati-knopkodavstvo

У "Слузі народу" хочуть криміналізувати кнопкодавство

 • 10489 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Запровадження кримінальної відповідальності за неперсональне голосування у Верховній Раді дозволить позбавляти парламентарів депутатських мандатів ще до того, як будуть внесені зміни до Конституції про позбавлення народних депутатів повноважень за неперсональне голосування і прогули. Про це повідомив перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук журналістам в кулуарах парламенту, передає кореспондент УНН.

"Ми проголосували дуже важливу річ – це зміни до Конституції, коли кнопкодав втрачає всі ці преференції (депутатський мандат – ред.), але вони будуть ухвалені – зміни до Конституції займають, в середньому, десь один рік – десь до літа наступного року, тому що там складна процедура. Допоки вони не прийняті, ми пропонуємо ввести кримінальну відповідальність", - зазначив Стефанчук.

За його словами, він особисто, не від Президента, вніс законопроект про кримінальну відповідальність за "кнопкодавство" для того, щоб до внесення змін у Конституцію, була можливість позбавляти депутатського мандата парламентарів-порушників.

Нагадаємо, питання покарання народним депутатам, яких помітили за неперсональним голосуванням, вирішуватимуть всією фракцією "Слуга народу".

3 вересня Верховна Рада України включила до порядку денного для подальшого направлення до Конституційного суду законопроект, що дозволить удосконалити механізм дострокового припинення повноважень народного депутата України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У "Слузі народу" хочуть криміналізувати кнопкодавство

     • 10489 переглядiв

    Індонезія викличе штучний дощ для гасіння лісових пожеж

     • 11445 переглядiв

    Данилюк озвучив теми зустрічі Зеленського і Трампа

     • 11333 переглядiв

    Рада завершила роботу цього сесійного тижня

     • 10144 переглядiв

    У Раді створили нове міжфракційне об'єднання

     • 12106 переглядiв