u-ssha-sturbovani-poshirennyam-achs-u-yevropi

У США стурбовані поширенням АЧС у Європі

 • 7768 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Поширення африканської чуми свиней в Європейському Союзі викликає занепокоєння у виробників свинини в США, передає УНН з посиланням на Euromeat News.

"Можливість спалаху африканської чуми свиней в ЄС викликає занепокоєння у виробників свинини в США, оскільки додаткові заходи для запобігання поширенню вірусу вже робляться в Польщі, Німеччині та Данії", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні в ЄС діє Комітет з торгівлі NPPC і Комітет з безпеки тварин і продовольчої безпеки в Данії, Польщі та Німеччині. У зв'язку з цим, профільні експерти галузі свинарства США приєдналися до представників цих Комітетів з метою більш глибокого вивчення питання запобігання поширенню АЧС на комерційних свинарських об'єктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2017 році АЧС в Україні поширювалася вдвічі швидше

Відзначимо, що Данія, Польща і Німеччина вимагають підвищення ефективності систем відстеження тварин і посилення заходів біозахисту в постраждалих зонах.

Очікується, що за підсумками співпраці з європейськими країнами, представники галузі свинарства США передадуть отримані результати уповноваженим американським організаціям, а також обговорять з ними плани забезпечення безпеки свинарства від АЧС як в ЄС, так і в США.

Додамо, що ризик спалаху АЧС в Європі став темою, включеною до порядку денного "Зеленого тижня", який відбудеться в Берліні в 2018 році.

Як повідомляв УНН, в Україні епідемія АЧС спостерігається третій рік поспіль. І поки результати боротьби нашої країни з цією хворобою - невтішні. Збитки від чуми вже оцінюються в 1 млрд грн. Експерти і фермери критикують Держпродспоживслужбу за відсутність ефективних заходів щодо попередження АЧС.

Нагадаємо, за словами політика Сергія Тригубенка, подолати АЧС уповноваженим органам в Україні заважає відсутність професійних кадрів і нераціональне використання бюджетних коштів.

Українські Національні Новини

Новини Світу