u-turechchini-zayavili-scho-gotovi-do-bud-yakikh-zakhodiv-bezpeki

У Туреччині заявили, що готові до будь-яких заходів безпеки

 • 8390 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Туреччина буде прагнути уникнути будь-яких зіткнень з США, Росією чи Сирією, але готова зробити будь-які кроки, необхідні для її безпеки. Про це заявив Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, передає УНН з посиланням на Reuters.

Так, США і Росія, які мають збройні сили в Сирії закликали Туреччину проявити стриманість у своїй кампанії "Операція "Оливкова гілка" в Афрін, спрямованої проти терористичної організації "Радикальна партія Курдистану".

У Туреччині, в свою чергу, відзначають, що операція "Оливкова гілка" має на меті знищити терористів і не спрямована проти будь-якої етнічної групи. Однією з основних причин, пробудити Анкару провести операцію в Афрін, є повага до територіальної цілісності Сирії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС Арабської Республіки Єгипет вважає військову операцію Туреччини проти курдів на північному заході Сирії в районі міста Арфін підривом зусиль дипломатичного врегулювання конфлікту і порушенням існуючих політичних рішень.

Українські Національні Новини

Новини Світу