u-vsikh-bula-tikha-nadiya-scho-rosiya-ne-zdiysnit-tsyu-ataku-duda-pro-podiyi-pered-povnomasshtabnim-vtorgnennyam

“У всіх була тиха надія, що росія не здійснить цю атаку” – Дуда про події перед повномасштабним вторгненням

 • 1434936 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Польща знала про можливу спробу росії окупувати Україну, проте була надія, що рф не здійснить атаку. Про це в інтервʼю розповів президент Польщі Анджей Дуда, передає УНН.

Цитата

"Я боюся, що нічого не можна було зробити, особливо в той момент, коли війна фактично мала розпочатися. Росіяни накопичували військові підрозділи протягом тривалого часу. У нас була інформація, що їхня кількість вже перевищувала 150 тисяч, вони повільно наближалися до 200 тисяч російських військ, зосереджених довкола кордонів України. Ми очікували що відбудеться якась форма агресії, що буде спроба окупувати всю україну. У всіх була тиха надія, що росія не здійснить цю атаку", – повідомив Дуда.

Він додав, що восени 2021 року, коли польський кордон зазнав гібридної атаки у вигляді виштовхування груп мігрантів, влада країни почала усвідомлювати наближення небезпеки.

«Відтоді ми тпочали пришвидшений процес модернізації наших збройних сил. Ми вже давно збільшували витрати на оборону, але цей процес інтенсифікувався. Перш за все, ми вирішили рішуче захищати кордон, щоб показати, що ми згуртовані, готові і що це не означає, що ми недооцінюємо небезпеку. Виявилося, що це було правильне рішення. Загалом, ми перебуваємо в підвищеній бойовій готовності і саме білоруська гібридна атака мігрантів на наш кордон, безсумнівно узгоджена з кремлем, була для нас чітким сигналом, що стає гаряче», – розповів Дуда.

Нагадаємо

Президент Польщі Анджей Дуда збирається під час зустрічі з президентом США Джо Байденом переконати його збільшити кількість солдатів і техніки в Польщі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Донецьку бавовна прийшла у будівлю "прокуратури"

     • 532780 переглядiв

    У Києві та ще низці областей оголошена повітряна тривога

     • 3015202 переглядiв

    ГУР: росія заховала свою авіацію від ударів ЗС України

     • 982595 переглядiв

    Премʼєр-міністр Італії Джоджія Мелоні прибуде до Києва

     • 670884 переглядiв