u-yaponii-rozrobyly-litaiuchoho-drakona-yakyi-zmozhe-hasyty-nadto-nebezpechni-pozhezhi

У Японії розробили літаючого дракона, який зможе гасити надто небезпечні пожежі

 • 34087 переглядiв

Японські вчені створили "Дракона-пожежника" - літаючого робота-пожежника, призначеного для боротьби з вогнем, що може бути занадто небезпечним для людини. Результати дослідження опубліковані в журналі Frontiers in Robotics and AI.

Японські вчені розробили робота-пожежника, давши йому оригінальну назву "Dragon Firefighter", який буде покликаний долучатися до команди пожежників для гасіння надто великого вогню, що є небезпечним для людей. Подробиці розробки "Dragon Firefighter" були опубліковані в дослідженні в журналі Frontiers in Robotics and AI, передає УНН.

Деталі

Розробка "Дракона-пожежника" поєднує в собі елементи фентезі та наукової фантастики - робот призначена для гасіння пожеж з висоти.

Планується, що літаючий дракон використовуватиме  унікальний механізм, який керує водяними струменями для ефективного гасіння пожеж.

Відео, яким поділились дослідники, показує, як працює пожежний дракон.

Ми представляємо тут прототип чотириметрового дистанційно керованого літаючого пожежного робота, розробленого для безпечного та ефективного гасіння пожеж у будівлях шляхом прямого наближення до джерела вогню

 сказав доктор Юічі Амбе, доцент Осакського університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Boeing кружляв на злітно-посадковій смузі, на тлі шторму в Аргентині

Цікаво, що проект опублікований у відкритому доступі, - таким чином, робототехніки з усього світу можуть вільно використовувати його для створення своїх власних Dragon Firefighters.

Доповнення

За словами розробників, повне впровадження робота-пожежника в практику може зайняти до 10 років. За цей час планується вдосконалити технологію та знайти оптимальні рішення для гасіння пожеж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрони Кремнієвої долини доставлятимуть найважливіше медичне приладдя до Великої Британії

Ігор Тележніков

Новини Світу

Популярні

Новини по темі