u-yes-zayavili-scho-budut-vidpovidati-na-tsinnisni-ataki-z-boku-rosiyi

У ЄС заявили, що будуть відповідати на "ціннісні" атаки з боку Росії

 • 17762 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Лідери Європейського Союзу на саміті у Брюсселі заявили про те, що будуть відповідати на агресивні дії Росії і повинні готуватися до подальшого зниження відносин. Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на підсумковому брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"У звіті сказано, що зараз ми перебуваємо в негативній спіралі і повинні готуватися до подальшого зниження відносин. У цьому випадку ми погодилися відповідати, коли Росія атакує наші цінності, а також порушує права людини. Ми будемо стримувати Росію, коли вона намагається підривати наші інтереси, і залучати її, коли це буде в наших інтересах, наприклад, коли йдеться про питання клімату або громадського здоров'я", - заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Деталі

Вона зазначила, що лідери ЄС прийшли до спільного європейського підходу у відносинах з Росією. За її словами, Євросоюз займає сильну позицію. Зокрема, вона нагадала про те, що російських продуктів імпортується всього 5% від загального обсягу, у той час як експорт становить 37%.

Доповнення

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вважає за необхідне прямий діалог між Євросоюзом і Росією. Також була запропонована ідея першого за сім років саміту Росія - ЄС. Пропозицію Меркель підтримав президент Франції Еммануель Макрон, а також привітав і канцлер Австрії Себастьян Курц.

Попри це, ЄС відкинув пропозицію Меркель про "прямий контакт" з Путіним.

Як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, ініціатива щодо відновлення проведення самітів між Європейським Союзом і Росією є небезпечним відхиленням від санкційної політики. Після чого МЗС вирішив провести бесіду з послами Німеччини та Франції через ініціативу відновити саміти Росія-ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу