u-yes-zobovyazali-servisi-orendi-zhitla-na-kshtalt-airbnb-ta-booking-dilitisya-danimi-z-vladoyu

У ЄС зобов’язали сервіси оренди житла, на кшталт Airbnb та Booking, ділитися даними з владою

 • 32567 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Законодавці ЄС досягли угоди про регулювання обміну даними для платформ короткострокової оренди, до яких належать Airbnb, Booking і Expedia. Про це пише УНН з посиланням на Euractiv.

Цитата

“Нові правила стануть глобальним прикладом того, як регулювати короткострокову оренду, і дадуть чіткі рекомендації платформам і владі з важливих питань, зокрема про те, як ділитися даними й зробити так, щоб місцеві правила працювали для всіх”, — прокоментував нововведення співзасновник Airbnb Натан Блечарчик.

Деталі

Рада ЄС і парламент узгодили положення про короткострокову оренду, яке має запровадити певні вимоги до обміну даними для туристичних технологічних платформ і гармонізувати адміністративні процедури по всьому ЄС.Документ ще має ухвалити Рада ЄС і Європейський парламент, перш ніж вона стане законом. Засідання комітету парламенту призначено на 4 грудня, а пленарне голосування заплановано на січень.

Одна з основних причин введення нових регуляторних правил — спроба припинити нелегальну здачу житла в оренду. Для цього платформи зобов’язали ділитися з владою даними про житло, яке здається в оренду. При цьому господарі житла можуть самостійно повідомляти владу про свої оголошення на платформах короткострокової оренди, а онлайн-платформи повинні будуть перевірити цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС погодив перший в історії закон про обмеження викидів метану

Також платформам доведеться проводити вибіркові перевірки розміщених на них оголошень, а адміністративні органи проводитимуть перевірки на основі даних, які регулярно надають Airbnb, Booking, Trivago, Expedia та їм подібні сервіси.

При цьому національна влада присвоюватиме орендному житлу реєстраційні номери та матиме право відкликати реєстраційний номер, і вимагатиме від онлайн-платформ видалити об’єкт, внесений до списку.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Завтра в Україні "світло" вимикатимуть з 20:00 до 22:00

     • 29624 переглядiв

    Новини по темі

    Ракетний удар по Селидовому: рятувальні роботи завершено

     • 23756 переглядiв

    У Кропивницькому пролунав вибух - ЗМІ

     • 65033 переглядiв