u-zakhidniy-yevropi-poboyuyutsya-podalshikh-poveney-kilkist-zhertv-uzhe-perevischila-100

У Західній Європі побоюються подальших повеней: кількість жертв уже перевищила 100

 • 18114 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Понад 1 000 людей зникли безвісти і багато будинків було зруйновано в постраждалих від повені регіонах на заході Німеччини і Бельгії, де побоюються подальших повеней, а кількість загиблих вже перевищила 100 осіб. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Цілі громади було зруйновано після того, як повінь пронеслася по містах і селах у німецьких землях Північний Рейн-Вестфалія та Рейнланд-Пфальц, Бельгії і Нідерландах.

В одній тільки Німеччині понад 90 людей загинули, що є найбільшою масовою загибеллю людей за останні роки в країні. Очікувалося, що ця кількість зросте ще більше, оскільки обрушилося ще більше будинків, у той час як в бельгійських ЗМІ повідомлялося, що кількість загиблих сягнула щонайменше 14 людей. У Бельгії зникли безвісти як мінімум чотири людини.

У німецькій землі Північний Рейн-Вестфалія близько 1 300 людей зникли безвісти в районі Арвайлер на південь від Кельна.

Німецькі військові направили до тисячі солдатів у два постраждалих регіони для надання допомоги в проведенні рятувальних робіт.

Тисячам жителів на півночі провінції Лімбург в сусідніх Нідерландах було наказано покинути свої будинки рано вранці в п'ятницю, коли паводок досяг піку.

Прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс повідомив, що країна направила 40 військових і вертоліт в Бельгію, щоб допомогти з повінню.

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що екстремальні погодні явища частішають, що вимагає вжиття заходів щодо протидії глобальному потеплінню.

Доповнення

Кількість загиблих є найвищою серед усіх стихійних лих в Німеччині після смертоносної повені в Північному морі в 1962 році, у результаті якої загинули майже 340 людей.

Повінь на річці Ельба в 2002 році, яку в той час ЗМІ називали "повінню раз на століття", забрала життя 21 людини в східній Німеччині і понад 100 осіб у всьому центрально-європейському регіоні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Верещук: Рада все зробила для отримання траншу МВФ

     • 14394 переглядiв

    Зустріч Зеленського зі “слугами” перенесли на серпень

     • 24246 переглядiв

    Завершилася 5 сесія ВР: у нардепів починаються канікули

     • 18675 переглядiв