u-zooparku-antverpena-dva-begemoti-zarazilisya-koronavirusom

У зоопарку Антверпена два бегемоти заразилися коронавірусом

 • 63776 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. У місті Антверпен (Бельгія), в зоопарку двоє бегемотів захворіли COVID-19, але ні в одного співробітника зоопарку вірус не був зафіксований. Про це УНН повідомляє з посиланням на бельгійське видання Nieuwsblad.be.

Цитата

“Двоє бегемотів - Імані і Гермієн з Антверпенського зоопарку виявилися зараженими коронавірусом. Діагноз був підтверджений лабораторними аналізами в медичному інституті Sciensano, але досі залишається незрозумілим, як тварини могли заразитися — всі люди, які доглядають за ними, мають негативні тести на коронавірус", — йдеться в повідомленні.

Деталі

На даний момент дослідники бельгійського медичного інституту Sciensano намагаються зрозуміти, як це могло статися, оскільки ні в одного співробітника зоопарку, які працювали з тваринами, коронавірус не зафіксований.

Вірус у бегемотів вчора виявив ветеринар зоопарку, який помітив, що обидві тварини "випльовують соплі", і зробив тести на СOVID-19, які виявилися позитивними у обох бегемотів. Відзначається, що це винятковий випадок, оскільки така інфекція вперше виявлена у цього виду тварин.

Вольєри відразу ж закрили для відвідувачів, а доглядачів зоопарку, крім захисних масок і дезінфекції взуття, зобов'язали також носити захисні окуляри під час контакту з тваринами і щодня проходити експрес-тест на коронавірус.

Нагадаємо

Раніше в нідерландському зоопарку горили і леви заразилися коронавірусом.

Симптоми тварин схожі на грип: вони мляві, мають менший апетит, іноді легкий кашель, а у горил також проблеми зі шлунком і кишечником. Тест показав, що тварини заражені коронавірусом.

Українські Національні Новини

Новини Світу