uganda-usunula-sina-prezidenta-vid-sluzhbi-v-armiyi-pislya-tvitiv-pro-vtorgnennya-do-keniyi

Уганда усунула сина президента від служби в армії після твітів про вторгнення до Кенії

 • 293541 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Президент Йовері Мусевені усунув свого сина Мухузі Кайнеругабу з посади командувача сухопутних військ Уганди, після того, як Кайнеругаба неодноразово погрожував у Твіттері вторгненням до сусідньої Кенії. Про це УНН пише посилаючись на агенство Reuters.

Деталі

Кайнеругаба, якого багато хто вважає де-факто головою збройних сил і обраним наступником свого батька, пізніше сказав, що коментарі були зроблені жартома.

У заяві, яка оголошує про його заміну на посаді командувача сухопутних військ, військові заявили, що Кайнеругаба був підвищений від генерал-лейтенанта до генерала і залишиться старшим радником президента зі спеціальних операцій.

Кайнеругаба відвертий у соціальних мережах, часто обмінюється шпильками з опозиціонерами і висловлюється про політику, незважаючи на те, що його військова роль не дозволяє йому цього робити.

У понеділок і вівторок він відправив серію провокаційних повідомлень у Твіттері, у тому числі запропонував об'єднати Кенію та Уганду та запропонував 100 корів, щоб одружитися з наступним прем'єр-міністром Італії Джорджією Мелоні.

"Нам, моїй армії і мені не знадобиться і двох тижнів, щоб захопити Найробі", - написав Кайнеругаба, маючи на увазі столицю Кенії.

Його коментарі викликали гнівну реакцію кенійців у соціальних мережах.

Представник кенійського уряду сказав, що не читав заяви Уганди і відповість пізніше.

Після того, як у вівторок військові опублікували свою заяву, Кайнеругаба ретвітнув серію вітальних повідомлень, у тому числі кілька повідомлень про те, що він має балотуватися у президенти на наступних виборах.

Доповнення

Угандійські аналітики та лідери опозиції вже давно звинувачують 78-річного Мусевені в тому, що він готує свого сина, щоб він змінив його, але Мусевені, який перебуває при владі 36 років, неодноразово заперечував це.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США скликають Радбез ООН щодо Північної Кореї

     • 116469 переглядiв